19 oktober

Linn & Christopher

I sista stund hann vi med ett höstbröllop också: det var Linn och Christopher som bokade in oss för en porträttsession vid Ulriksdals Slott, vilket passade utmärkt eftersom vi var med och arrangerade SM i Fotografi i Stockholm den helgen och hade en lucka på eftermiddagen.

Vi hade som vanligt beställt fint väder till fotograferingen och Ulriksdals Slott var perfekt för att få de där höstbilderna man eftersträvar som fotograf.

Vi har börjat få in bokningar för 2020 så vänta inte för länge med att boka fotograf!

17 augusti

Karin & Joakim

Karin och Joakim gifte sig den 17 augusti i Hubbo Kyrka. Vi hade det ärofyllda uppdraget att dokumentera bröllopet, men vi började med porträttbilder i Västerås där vi gick runt bland våra favoritställen:

Vädret var optimalt och brudparet var en fröjd att fotografera, livligt påhejade av stadens överförfriskade parkbesökare.

Efter en timmes fotografering förflyttade vi oss till vackra Hubbo kyrka där paret växlade ringar och löften.

Precis när vi var klara med gruppbilderna kom de första regndropparna så tajmingen kunde inte ha varit bättre. Vi önskar brudparet all lycka!

20 juli

Susanne & Magnus

Vi anlitades för en 1h porträttfotografering av Susanne & Magnus före deras vigsel. Sommaren har nu äntligen kommit i full sving och vi tog som vanligt portätten nere på stan där kommunen äntligen har avslutat sina byggprojekt omkring Domkyrkan.

Brudens syster Therese var brudtärna och hjälpte oss hålla i grenar och annat: tack!

Vi önskar brudparet all lycka och tar nu en liten semester fram till nästa bröllop i augusti.

8 juni

Lotta & Reijo

Så var det dags för min gamla snooker-kompis Reijo och hans Liselotte att ingå äktenskap. Vi anlitades för en timmes porträttfotografering vid Vallby Friluftsmuseum, vilket var en ny erfarenhet för oss, men förhoppningsvis inte den sista. Museet erbjuder fina skogspartier, gärdesgårdar, träd samt gamla timmerhus och härbren.

Denna lördag bjöd på gassande sol och då kan det vara skönt att stå under ett träd. Reijo och Lotta var väldigt harmoniska och behövde knappt några instruktioner. Hade Lotta talat om för Reijo att de skulle gifta sig?

Som vanligt hade vi för många platser och idéer planerade och drog därmed över tiden men blev klara precis innan det var dags för det blivande brudparet att gå iväg till Missionshuset för vigselakten. Rykten förtäljer att brudgummen hade svårt att trä ringen på sitt värmesvullna finger men eftersom vi saknar bildbevis låter vi detta vara osagt.

1 juni

Malin & Markus

Sommarens första bröllopspar var Malin och Markus som hade bokat en porträttfotografering i Västerås. Väderprognosen hade lovat lite regndroppar men det stämde tyvärr inte för det kom ganska många regndroppar. Brudparet skötte sig dock galant i regnet och vi växlade mellan paraplyer, träd, tunnlar och tak som skydd för regnet.

En klen tröst i sammanhanget är att det är ganska fint och mjukt ljus när det regnar. När solen skiner är man som fotograf tvungen att bortse från vissa situationer, men när det regnar räcker det om man har en stor himmel bakom sig.

Vi fotograferade i de vanliga miljöerna kring kyrkbacken i ungefär en timme och improviserade också med en ny plats pga regnvädret. Allt som allt lyckades vi skrapa ihop tillräckligt med material till en fin fotobok. Vi önskar brudparet all lycka och tackar för att de stod ut med oss i regnvädret.

1 september

Julia & Einar

Sommarens sista bröllopspar var Julia och Einar som gifte sig i Skerike kyrka utanför Västerås. Vi startade redan kl 9 på morgonen vilket måste vara rekord, men inte helt fel eftersom parken vid Svartån norr om domkyrkan låg alldeles öde. Vi tog porträttbilder i ca 1.5 timme och åkte därefter iväg till kyrkan. Några av våra favoriter visas nedan:

Sommarens varma och torra väder har gjort att många träd redan tappat sina blad, vilket gjorde sig bra på bild i kombination med brudparets val av utstyrsel.

Julia och Einar hade blivit tilldelade Linnea, en mycket trevlig präst som genomförde vigselakten med bravur och brudparet kunde äntligen förenas med en kyss. Ute på kyrkbacken väntade sedan släkt och vänner med såpbubblor och kramar. För vår del avslutades uppdraget med gruppbilder på kyrktrappan och bild på ringarna och sen var man hemma till lunch!

14 juli

Anna & Joachim

Sommaren 2018 fortsatte att leverera temperaturer runt 30ºC, så även den 14 juli då helgens brudpar Anna & Joachim gifte sig i Rytterne kyrka med efterföljande fest vid vackra Fiholms säteri.

Vi tog som vanligt porträttbilderna före bröllopet. Vid Fiholm har värdparet Gustaf och Maria finfina miljöer för fotografering i olika miljöer: skog, park, alléer och vackra byggnader. Dessutom ligger festlokalen i direkt anslutning. Under porträttfotograferingen är det vädret som bestämmer miljöer så om det är molnigt har man lite mer frihet att välja platser men när solen skiner från blå himmel måste man passa sig för hårda skuggor.

Vi hann dessutom med en tripp till Rytterne kyrkoruin där det även fanns en gammaldags höhässja. Ett par minuter i en luftkonditionerad bil gör susen såna här dagar.

Klockan 16.30 var det så dags för vigselakten. Att komma in i en stenkyrka en sån här varm dag är en välsignelse i sig. Rytterne kyrka är dessutom mycket rymlig så fotografen kan gömma sig i ett hörn bakom stora pelare. På kyrkbacken väntade sen såpbubblor, grattiskramar och ett bekant ekipage från förra månadens bröllop vid Strömsholms slott!

Tillbaks vid Fiholms säteri bjöds det på brudskål och mingel innan festen började i Fiholms orangeri. Vi tog några avslutande gruppbilder och sedan var det dags att åka hem och ladda in alla bilderna i datorn. Tack Anna & Joachim för en fantastisk dag!

12 juli

Vit bakgrund

Varför är det så populärt med vit bakgrund? Jo, man kan till exempel enkelt göra en bild större efteråt genom att lägga till vita ytor runt om bilden. Man kan också flytta ihop två barn som står för långt ifrån varandra. Eller man kan göra collage som i nedanstående exempel där det med en vanlig bakgrund hade blivit tre separata bilder.

16 juni

Camilla & Michael

Skrevs av i Bröllop | En kommentar

Camilla & Michael gifte sig i vackra Björksta kyrka den 16 juni 2018. Brudparet önskade porträttbilder vid Anundshög före vigseln och vi hade som vanligt kikat på några platser dagen innan så att vi snabbt och effektivt kunde gå mellan några olika miljöer för att variera porträtten lite. Michael fick se sin blivande fru under ett par vackra träd med Anundshögs fornlämningar som bakgrund.

Därefter tog vi som vanligt porträtt under en timme. Brudparets hund Rocky var också med på några bilder mot slutet innan det var dags att åka mot kyrkan.

Björksta kyrka har allt man kan önska, både som fotograf och brudpar: gott om plats, stor parkering, vackert beläget och med en bygdegård bredvid där man kan ha festen. Under vigseln sjöng Moa så vackert att många tårar fälldes.

Vi önskar brudparet all lycka och tar nu en liten paus till efter midsommar.

2 juni

Maria & Robert

Vi anlitades för att fotografera bröllopet mellan Maria Dellham och Robert Österlind vid Strömsholms slott den 2:a juni 2018. Eftersom detta var ett heldagspaket så fanns vi på plats redan hos frisören i Västerås för att dokumentera förberedelserna innan vi åkte vidare till Strömsholm.

Eftersom Maria hade med sig både hund och häst fanns det mycket att fotografera, dessutom i pampiga omgivningar. Brudklänningen kom från Ursulas högtidskläder i Västerås och hår/makeup fixades av Studio Savoy.

Vi ordnade som vanligt ett första möte mellan brud och brudgum för att sedan fortsätta med porträttbilderna. Ljuset var lite av en utmaning eftersom solen stundvis täcktes av moln men vi hade turen på vår sida och lyckades skapa några minnesvärda bilder på relativt kort tid.

Brudparet gav sig sedan iväg åt varsitt håll för att förbereda ankomsten till slottet inför gästerna, som nu hade samlats för lite mingel utanför slottet. Robert anlände först i en Cadillac årsmodell 1957, tillsamman med sin best man Tage. Kort därefter red Maria in på sin häst Celine och brudparet möttes på bron framför slottet. Då klockorna ringde samlades gästerna i det 29ºC varma kapellet på översta våningen. Maria överraskade sin blivande make med en sång och vädret överraskade oss alla med en rejäl störtskur som varade precis lika länge som vigselakten.

Färden gick sedan till Hahrska palatset i Västerås där festen drog igång vid 18-tiden. Vi fotograferade fram till att tårtan skars men bröt sedan taffeln vid 22-tiden, efter 13 timmars fotograferande.

Vi önskar brudparet all lycka och tackar för en rolig och vacker dag!