Enikö & Johan

Skrevs av på Aug 22, 2017 i Bröllop | Inga kommentarer

Lördag den 19 aug 2017 begav sig Irsta Fotostudio till Selaön utanför Strängnäs för att fotografera Enikö och Johans bröllop. För nio år sedan fotograferade vi Enikös systers bröllop och därför var det extra roligt att träffa familjen igen och bl a se hur alla barn växt upp. Porträttbilderna togs vid brudgummens föräldrars gård som ligger vackert belägen i anknytning till Mälaren.

Som vanligt började vi med ett första möte där bruden får gå fram och knacka brudgummen på axeln, medan vi står en bit ifrån och fotograferar. Dessa möten blir alltid lite speciella, där kärlek och tårar blandas med skratt.

Återigen stod vädrets makter oss bi och brudparet fick inte en regndroppe på sig under porträttfotograferingen. Lite senare var det dags för vigselakten i Överselö kyrka, med vackra kalkmålningar och en träskulptur i ek av en sittande madonna – rekommenderas om ni har vägarna förbi. Vigseln förrättades av kyrkoherde Ola Orwinger som skötte det hela perfekt, trots att vi stundtals var sjutton personer uppe vid altarringen. Speciellt minnesvärt var en bekant till brudparet som framförde Claire de Lune på piano så vackert att bruden fick torka tårarna igen.

En lustig detalj i sammanhanget (som säkert ingen märkte) var att bruden i all hast glömde brudbuketten hemma och fick använda en av brudtärnornas buketter istället. Efter gratulationer på kyrkbacken bar det iväg i Excalibur (se bild) på lite omvägar tillbaks till festlokalen där släkt och vänner väntade för brudskål, mingel och gruppfoton innan festen började. Och där tog vi farväl, men önskar brudparet all lycka!

Lämna en kommentar