Sandra & Mats

Skrevs av på Sep 9, 2017 i Bröllop | Inga kommentarer

Säsongens sista (?) bröllop för Irsta Fotostudio utspelade sig på Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm. Sandra och Mats kontaktade oss över ett år i förväg, vilket är en bra idé om man vill ha en särskild fotograf då vissa datum är väldigt populära. Vid Dufweholms kan brudpar ha fest, övernattning och borgerlig vigsel på samma plats – mycket praktiskt! Dessutom erbjuder Dufweholms finfina miljöer för fotografer som kan vandra runt med brudparet bland trädgårdar, vattendrag och broar.

Vi ordnade som vanligt ett första möte vilket blev väldigt fint och emotionellt. För fotografen är det alltid lika spännande att se brudparets reaktioner, på behörigt avstånd genom ett teleobjektiv förstås: det är ju deras privata ögonblick. Efter första mötet behöver man sedan ca en timme för att få tillräckligt med porträtt för en fotobok.

Vid Dufweholms Herrgård finns fina trädgårdsmiljöer med blommor i olika färger och lågt hängande träd, samt lusthus, broar, vagnar, gärdesgårdar, osv. Som gjort för fotografering! Brudparet var mycket tacksamma objekt som ställde upp på alla idéer och inte brydde sig om lite smuts på klänning eller klack.

Vädrets makter stod oss bi för tredje lördagen denna sommar: det regnade på morgonen och slutade precis före första mötet så paraplyerna behövdes bara som dekoration. Brudparet anlände till vigselplatsen med en roddbåt till släkt och vänner som väntade under en stor ek. Efter ceremonin fick Sandra & Mats komma ut från herrgården där rosblad kastades, champagnen sabrerades och en kanon avfyrades, med en sådan knall att kocken stack ut huvudet genom dörren och undrade vad som stod på.

Efter de avslutande gruppfotograferingar kom regnmolnen som vi hade sett på satellitkartorna och brudparet kunde fortsätta festen inomhus medan det ösregnade ute. Det sägs att om det regnar på bruden så blir äktenskapet kärleksfullt och det tror vi inte blir något problem. Grattis Sandra och Mats!

Lämna en kommentar